SEH-verpleegkundige

Het beroep

Als SEH-verpleegkundige (Spoedeisende Hulp verpleegkundige) ben je vaak de eerste die een patiënt te zien krijgt. Je stelt in een zo kort mogelijke tijd een eerste noodzakelijke therapie in voor patiënten met een acuut gezondheidsprobleem. Dit kunnen patiënten zijn met allerlei klachten, van hartklachten tot en met breuken en alle variaties daar tussenin. Je weet hoe je snel en effectief kunt ingrijpen bij acute situaties. Je bent onderdeel van een professioneel team, patiënten en collega's vertrouwen op jouw deskundigheid.

De opleiding

De specialistische vervolgopleiding Spoedeisende Hulp Verpleegkunde kun je volgen nadat je een MBO- of HBO-opleiding verpleegkunde hebt afgerond. Tijdens de opleiding werk je minimaal 32 uur op de afdeling SEH van het ziekenhuis. De opleiding duurt circa 18 maanden (2000 praktijkuren) en bestaat uit theoretische, vaardigheids- en praktijkgedeelten. Het theoretische gedeelte volg je aan het opleidingsinstituut van het LUMC.

Tijdens je werk breng je in de praktijk wat je in de theorielessen leert. De opleiding wordt volledig vergoed door het ziekenhuis. Je kunt in de zorg blijven doorstromen naar andere specialistische vervolgopleidingen, zoals bijvoorbeeld praktijkbegeleider. Verder ondersteunen we je professionele ontwikkeling met trainingen en bij- en nascholingen. Voor de SEH is er bijvoorbeeld een jaarlijkse (bij)scholing Advanced Life Support en vinden er wekelijks klinische lessen plaats.

Toelatingseisen

Om toegelaten te worden tot de vervolgopleiding Spoedeisende Hulp Verpleegkunde heb je één van de volgende diploma’s nodig:

Het is in je voordeel als je minstens een jaar werkzaam bent geweest als verpleegkundige. Daarnaast moet je als verpleegkundige in het BIG-register geregistreerd zijn.

Solliciteren

Je kunt alleen solliciteren naar een opleidingsplaats als er een vacature is. Ben je geïnteresseerd in de opleiding tot SEH-verpleegkundige en voldoe je aan de opleidingseisen? Kijk dan bij onze vacatures voor leer-werktrajecten. Je kunt solliciteren via het sollicitatieformulier onderaan de vacaturepagina. Wanneer er geen vacatures beschikbaar zijn, kun je je inschrijven voor de jobalert. Dan ontvang je iedere donderdag een bericht met de nieuwe vacatures, zodat je snel kunt reageren.