Kinderverpleegkundige

Het beroep

Als kinderverpleegkundige verzorg en verpleeg je kinderen die in het ziekenhuis liggen. Dit zijn kinderen van alle leeftijden: van pasgeboren baby's tot peuters, kleuters, schoolkinderen en pubers. Kinderen ontwikkelen zich niet alleen lichamelijk maar ook psychisch en emotioneel. Tevens hebben de kinderen andere aandoeningen dan volwassenen of hebben ze andere symptomen bij dezelfde aandoening. Voor jou als kinderverpleegkundige is je uitgangspunt dat kinderen veel kwetsbaarder zijn dan volwassenen. Goed observeren tijdens je werk is dus belangrijk, want een kind kan niet altijd zelf zeggen wat het voelt of waar het pijn heeft.

De opleiding

De specialistische vervolgopleiding Kinderverpleegkunde duurt minimaal 12 of 13 maanden. Zowel het aantal lesdagen als de verdeling van het aantal lesdagen en praktijkperioden zijn afhankelijk van het opleidingsinstituut en het ziekenhuis waar je de praktijkopleiding volgt. Momenteel wordt het theoretische deel verzorgd door het opleidingsinstituut van het LUMC en het Erasmus Medisch Centrum te Rotterdam (locatie Dijkzigt). Na diplomering kan je doorstromen naar diverse specialistische vervolgopleidingen, waaronder Intensive Care Kinderverpleegkunde en Intensive Care Neonatologie.

Toelatingseisen

Om toegelaten te worden tot de specialistische vervolgopleiding Kinderverpleegkunde heb je één van de volgende diploma’s nodig:

MCH en Bronovo-Nebo hanteert de eis dat je minimaal één jaar werkervaring hebt als gediplomeerd verpleegkundige in een algemeen ziekenhuis. Dit hoeft niet per se op de kinderafdeling te zijn. Bij de start van de opleiding moet je wel werkzaam zijn op de kinderafdeling. Ook moet je als verpleegkundige in het BIG-register geregistreerd zijn.

Solliciteren

Je kunt alleen solliciteren naar een opleidingsplaats als er een vacature is. Ben je geïnteresseerd in de opleiding tot kinderverpleegkundige en voldoe je aan de opleidingseisen? Kijk dan bij onze vacatures voor leer-werktrajecten. Je kunt solliciteren via het sollicitatieformulier onderaan de vacaturepagina. Wanneer er geen vacatures beschikbaar zijn, kun je je inschrijven voor de jobalert. Dan ontvang je iedere donderdag een bericht met de nieuwe vacatures, zodat je snel kunt reageren.