CCU-verpleegkundige

Het beroep

Als CCU- verpleegkundige ben je opgeleid om zelfstandig de verpleegkundige zorg te plannen, te coördineren, uit te voeren en te evalueren voor meerdere patiënten tegelijkertijd op een CCU afdeling. Omdat de conditie van patiënten op een CCU acuut kan veranderen, is snel en adequaat reageren en handelen van levensbelang.

De opleiding

De specialistische vervolgopleiding Verpleegkunde Hartbewaking (CCU-verpleegkundige) is een in-service opleiding van minimaal 12 maanden. De duur van de opleiding is afhankelijk van het dienstverband: als je een aanstelling hebt voor 80% of meer, duurt de opleiding 18 maanden. Als je minder dan 80% werkt, is het gebruikelijk dat de opleiding een paar maanden langer duurt.
Er is een verdeling van het aantal lesdagen en praktijkperioden. Het opleidingsinstituut van het LUMC en het Erasmus Medisch Centrum te Rotterdam verzorgen de theoretische opleidingen. Je kunt in de zorg blijven doorstromen naar andere specialistische vervolgopleidingen, zoals bijvoorbeeld SEH-verpleegkundige of praktijkbegeleider.

Toelatingseisen

Om toegelaten te worden tot de specialistische vervolgopleiding Verpleegkunde Hartbewaking heb je één van de volgende diploma’s nodig:

Je moet als verpleegkundige in het BIG-register geregistreerd zijn. Daarnaast hanteert MCH en Bronovo-Nebo de eis dat je minimaal één jaar werkzaam bent geweest als verpleegkundige in een ziekenhuis. Bij de start van de opleiding moet je werkzaam zijn op een CCU-afdeling.

Solliciteren

Je kunt alleen solliciteren naar een opleidingsplaats als er een vacature is. Ben je geïnteresseerd in de opleiding tot verpleegkundige hartbewaking en voldoe je aan de opleidingseisen? Kijk dan bij onze vacatures voor leer-werktrajecten. Je kunt solliciteren via het sollicitatieformulier onderaan de vacaturepagina. Wanneer er geen vacatures beschikbaar zijn, kun je je inschrijven voor de jobalert. Dan ontvang je iedere donderdag een bericht met de nieuwe vacatures, zodat je snel kunt reageren.