uploads/titelfoto/seh_069_fvdb_web.jpg

Opleiding en stage

Medisch Centrum Haaglanden en Bronovo-Nebo leidt in grote getale personeel op. Medisch specialisten, artsen, verpleegkundigen en andere medewerkers.
Het Landsteiner Instituut is de overkoepelende opleidings-organisatie die voor het MCH en Bronovo-Nebo en het Groene Hart Ziekenhuis alle zaken rondom leren en ontwikkelen coördineert. Kijk voor meer informatie op de website van het Landsteiner Instituut.

Voor de beroepsopleidingen zijn verschillende mogelijkheden om in het Medische centrum Haaglanden en Bronovo-Nebo het vak te leren of ervaring op te doen in een top klinisch ziekenhuis. In een combinatie van werken en leren of stage te lopen.

Opleiding werken en leren

De combinatie van werken en leren spreekt veel mensen aan en betekent hard werken. Vier dagen in de week in het ziekenhuis, gemiddeld één dag in de week naar school. We kunnen je opleiden tot bijvoorbeeld OK-assistent of verpleegkundige. Groot voordeel is dat je in het dagelijks werk direct een koppeling kunt maken tussen wat je leert en de toepassing daarvan in de praktijk. Bovendien verdien je tijdens je opleiding al een salaris.

Stagemogelijkheden

Wil je na je opleiding zo snel mogelijk aan de slag in een ziekenhuis? Werken in een ziekenhuis vereist een eigen skillset, die je nu eenmaal het beste in de praktijk kunt leren. Een stageplaats in het MCH en Bronovo-Nebo zorgt voor die onmisbare praktijkervaring.
Kijk voor mogelijke stageplaatsen in het beroepsonderwijs onder:

  • Verpleegkundige stages
  • Niet verpleegkundige stages
  • Beroepsoriënterende stages

Voor andere stagemogelijkheden kijk onder:

  • Wetenschappelijke stages
  • Co-schap voor studenten geneeskunde

Maatschappelijke- en snuffelstages zijn in verband met de patiëntveiligheid niet mogelijk. Ben je benieuwd naar het werken in de zorg? Kijk dan op www.volgjehart.nl .

Begeleiding in de praktijk

Om het leren in de praktijk goed te laten verlopen heeft iedere locatie een aantal praktijk- en werkbegeleiders. Samen begeleiden zij je in het opdoen van relevante werkervaringen, het maken van praktijkopdrachten en het reflecteren op jouw eigen leerproces.
Je kunt ervaring opdoen op verschillende afdelingen wat leidt tot breed opgeleide medewerkers. Bovendien kan je na het behalen van je diploma een keuze maken voor de afdeling waar je de meeste affiniteit mee hebt.
Na het behalen van een beroepsopleiding zijn er nog allerlei vervolgopleidingen die je zou kunnen gaan doen. Kijk voor meer informatie bij onze leer-werktrajecten.

Volg je Hart

Wil je graag werken en leren in het ziekenhuis, maar is er op dit moment bij het MCH en Bronovo-Nebo geen leer-werktraject beschikbaar? Wellicht heeft een van de andere organisaties nog plek voor je. Kijk dan bij Volg je Hart.

Vervolgopleidingen

Of je je nu wilt specialiseren, verdieping zoekt in je vakgebied of je competenties wilt uitbreiden: bij MCH en Bronovo-Nebo kan het. Kijk voor meer informatie bij de vervolgopleidingen en op de website van het Landsteiner Instituut.