Verpleegkundige - MBO

Wil je graag starten in september 2016? Meld je dan aan voor onze job-alert. Je krijgt dan een berichtje als de vacature voor leerling verpleegkundige MBO weer is geopend.

Het beroep

Als verpleegkundige werk je op verschillende afdelingen van het ziekenhuis. Je taken variëren van het verlenen van basiszorg tot het toedienen van medicijnen of het assisteren van de arts en van het verwisselen van infusen tot het verzorgen van wonden. Daarnaast geef je de patiënt informatie over de behandeling. Je bent onderdeel van een professioneel team, patiënten en collega’s vertrouwen op jouw deskundigheid.

De opleiding

MCH en Bronovo-Nebo biedt de MBO-opleiding niveau 4 verpleegkunde aan via de beroepsbegeleidende leerweg (BBL). Je volgt één dag per week de theorie op school (ROC Mondriaan locatie Den Haag of Leiden) en werkt daarnaast 28 tot 32 uur in de praktijk. Je komt dus in dienst van het ziekenhuis. De duur van het opleidingstraject bedraagt 4 jaar. Indien je beschikt over een diploma Verzorgende MBO niveau 3, MDGO VZ of MDGO VP kun je onder voorwaarden de opleiding in 3 jaar volgen. Bij aanstelling krijg je een leerarbeidsovereenkomst als leerling verpleegkundige, waarbij je salaris ontvangt. Een deel van de schooltijd wordt als werktijd aangemerkt en doorbetaald.
Tijdens de opleiding leer je onder andere:

  • hoe je zelfstandig verpleegkundige handelingen kunt uitvoeren;
  • medicatie geven, wonden te verzorgen en te injecteren;
  • zorgverlening te plannen, coördineren en organiseren;
  • met patiënten en andere zorgvragers om te gaan in verschillende zorgverleningssituaties;
  • de kwaliteit van zorg te verbeteren.

Je kunt er ook voor kiezen de opleiding voltijd te volgen via de beroepsopleidende leerweg (BOL), waarbij je leren en stage lopen combineert. Voor meer informatie hierover verwijzen wij je naar ROC Mondriaan

Toelatingseisen

Je hebt toegang tot de MBO-opleiding niveau 4 verpleegkunde als je in het bezit bent van één van de volgende diploma's of bewijzen:

  • VMBO-theoretische leerweg
  • MAVO
  • een overgangsbewijs van 3 naar 4 HAVO/VWO
  • een afgeronde drie of vierjarig MBO-opleiding
  • Verzorgende MBO niveau 3, MDGO VZ of MDGO VP

Ben je in het bezit van het diploma verzorgende IG en heb je minimaal 1 jaar relevante werkervaring op een somatische afdeling van een verpleeghuis, dan bestaat de mogelijkheid om in het 2e jaar van de opleiding in te stromen. Hiervoor moet je eerst een toelatingstoets maken op het opleidingsinstituut.

Solliciteren

Je kunt alleen solliciteren naar een opleidingsplaats als er een vacature is. Ben je geïnteresseerd in de BBL opleiding tot verpleegkundige en voldoe je aan de opleidingseisen? Kijk dan bij onze vacatures voor leer-werktrajecten. Je kunt solliciteren via het sollicitatieformulier onderaan de vacaturepagina. Wanneer er geen vacatures beschikbaar zijn, kun je je inschrijven voor de jobalert. Dan ontvang je iedere donderdag een bericht met de nieuwe vacatures, zodat je snel kunt reageren.

Voor informatie over studeren in het ziekenhuis en de opleiding tot verpleegkundige zie www.volgjehart.nl