Longfunctie analist

De werving voor de opleiding in 2015 is gesloten. Wil je graag starten in 2016? Meld je dan aan voor onze job-alert. Je krijgt dan een berichtje als de vacature voor leerling longfunctie analist weer is geopend.

Het beroep

Als longfunctieanalist werk je op de afdeling longfunctie van het ziekenhuis. Je doet zelfstandig onderzoek naar het functioneren van de longen met behulp van geavanceerde computergestuurde apparatuur. In deze opleiding vind je je weg in het hoe en waarom van verschillende onderzoeksmethoden. Je ontdekt alles over het meest geavanceerde technisch wonder dat er is: het menselijk lichaam. En dan uiteraard met name de werking van de longen en de luchtwegen.

De opleiding

De opleiding tot longfunctie analist is een HBO-opleiding. Deze opleiding duurt drie jaar.
De opleiding is een combinatie van werken en leren. Je studeert aan de LOI Hogeschool en gaat ongeveer elf dagen per jaar naar school. De opleiding wordt volledig vergoed door het ziekenhuis en je wordt betaald volgens de CAO ziekenhuizen.

Toelatingseisen

Je hebt toegang tot de opleiding als je in het bezit bent van één van de volgende diploma's:

  • HAVO
  • MBO niveau 4: gezondheidszorg of techniek

Je hebt geen specifiek vakkenpakket nodig, maar enige affiniteit met wis- en natuurkunde is noodzakelijk. Indien je niet over één van deze diploma's beschikt, maar wel een gelijkwaardig bewijs denkt te hebben, kun je contact opnemen met de afdeling studievoorlichting van de LOI Hogeschool.

Solliciteren

Je kunt alleen solliciteren naar een opleidingsplaats als er een vacature is. Ben je geïnteresseerd in de opleiding tot longfunctie analist? Kijk dan bij onze vacatures voor leer-werktrajecten. Je kunt solliciteren via het sollicitatieformulier onderaan de vacaturepagina. Wanneer er geen vacatures beschikbaar zijn, kun je je inschrijven voor de jobalert. Dan ontvang je iedere donderdag een bericht met de nieuwe vacatures, zodat je snel kunt reageren.

Ben je aangenomen? Dan laat je je vervolgens registreren bij de Stichting Beroepsopleiding Longfunctie Assistenten. De inschrijving bij de LOI Hogeschool vindt na deze registratie plaats.