Hartfunctielaborant

De werving voor de opleiding in 2015 is gesloten. Wil je graag starten in 2016? Meld je dan aan voor onze job-alert. Je krijgt dan een berichtje als de vacature voor leerling hartfunctielaborant weer is geopend.

Het beroep

Als hartfunctielaborant werk je op de afdeling hartfunctie van het ziekenhuis. Je doet zelfstandig onderzoek naar het functioneren van het menselijk hart. Daarnaast assisteer je de cardioloog bij ingrepen. Je werkt daarbij met diverse apparatuur zoals de elektrocardiograaf (ECG), die de elektrische activiteit van de hartspier meet en verricht inspanningstesten. Maar ook speciale technieken zoals hartkatheterisatie, holteranalyse, pacemakertechnieken en echocardiografie behoren tot het boeiende werkterrein van de hartfunctielaborant.

De opleiding

De opleiding tot hartfunctielaborant is een HBO-opleiding, die drie jaar duurt. De opleiding is een combinatie van werken en leren. Je studeert aan de LOI Hogeschool en gaat ongeveer elf dagen per jaar naar school. De opleiding wordt volledig vergoed door het ziekenhuis en je wordt betaald volgens de CAO ziekenhuizen.

Toelatingseisen

Je hebt toegang tot de opleiding als je in het bezit bent van één van de volgende diploma’s:

  • HAVO
  • VWO
  • MBO niveau 4
  • HBO-V

Indien je niet over een van deze diploma's beschikt, maar wel een gelijkwaardig bewijs denkt te hebben, kun je contact opnemen met de afdeling studievoorlichting van de LOI Hogeschool.

Solliciteren

Je kunt alleen solliciteren naar een opleidingsplaats als er een vacature is. Ben je geïnteresseerd in de opleiding tot hartfunctielaborant en voldoe je aan de opleidingseisen? Kijk dan bij onze vacatures voor leer-werktrajecten. Je kunt solliciteren via het sollicitatieformulier onderaan de vacaturepagina. Wanneer er geen vacatures beschikbaar zijn, kun je je inschrijven voor de jobalert. Dan ontvang je iedere donderdag een bericht met de nieuwe vacatures, zodat je snel kunt reageren.

Ben je aangenomen? Dan laat je je vervolgens registreren bij de Stichting Beroepsopleiding Hartfunctie Laboranten. Je kunt je bij de LOI Hogeschool inschrijven als deze registratie bevestigd is.