uploads/titelfoto/ouderen_1.jpg

Zorg voor ouderen

Rondom de oudere patiënt biedt Bronovo zorg met de liefdevolle aandacht van vroeger met de kwaliteit en mogelijkheden van nu. Dat doen we onder meer in ons multidisciplinair Behandeladviescentrum Ouderengeneeskunde.

Daar werken medisch specialisten onder leiding van een internist ouderengeneeskunde integraal samen voor de beste resultaten. Deze integrale aanpak in dit centrum voor oudergeneeskunde is zeer succesvol bij hartziekten, oncologie, val- en fractuurpreventie, geheugen, angst- en stemmingsstoornissen.

Extra aandacht voor uw comfort en welzijn

Bij een afspraak voor onderzoek of opname voor behandeling geven we alle aandacht aan uw welzijn. Zowel lichamelijk als mentaal. Zo bezoekt het Geriatrisch Team alle ouderen die in Bronovo zijn opgenomen en die zijn aangemerkt als kwetsbaar. Zo kunnen complicaties en ongewenst functieverlies voorkomen of beperkt worden. Ook is er bij de intake extra aandacht voor alle ouderen boven de 70 jaar. Daarnaast kan een maatschappelijk werker ondersteuning geven en praktische zaken regelen voor patiënt en naasten.

Zorg voor en na onderzoek of opname

Door actief samen te werken met andere zorgaanbieders en verwijzers is goed aansluitende zorg gegarandeerd. Bent u onder behandeling of opgenomen geweest in Bronovo? Dan regelen wij uw thuiskomst. Niet alleen het vervoer, maar ook de eerste boodschappen bijvoorbeeld. Bronovo staat voor hoffelijke zorg. 

Op 1 oktober 2013 ontving Bronovo het Keurmerk Seniorvriendelijk Ziekenhuis dankzij het specifiek op ouderen gerichte beleid. 

Getrainde vrijwilligers ondersteunen kwetsbare ouderen

In Bronovo geven getrainde vrijwilligers extra aandacht aan de meest kwetsbare oudere patiënten. Veel ouderen lopen tijdens een opname het risico verward te raken of fysiek achteruit te gaan. Dit is deels te voorkomen door ouderen intensiever te begeleiden en te stimuleren. Als vrijwilliger gaat u bijvoorbeeld samen wandelen, een praatje maken, samen eten of een spelletje doen. U krijgt van ons vooraf een training.

Lees meer over hoe u Bronovo kunt steunen als vrijwilliger.