uploads/titelfoto/moeder_en_kind_2.jpg

Zorg voor moeder en kind

Bij Bronovo krijgen – aanstaande – moeder en kind alle zorg en persoonlijke aandacht.

Dat begint al met onze voorlichting voor aanstaande ouders. Iedere maand is er in Bronovo een voorlichtingsbijeenkomst over bevallen. In de agenda met informatiebijeenkomsten vindt u de data hiervoor.
Zie ook de beeldpresentatie Bevallen in Bronovo (.pdf 2,2 Mb)  - Verloskunde en Gynaecologie.

Bevallen in Bronovo

In Bronovo vinden jaarlijks ruim 2.300 bevallingen plaats. Rondom de bevalling biedt Bronovo uitmuntende faciliteiten en vergaande zorg en begeleiding. Alles voor het comfort en welzijn van moeder en kind. Ook de partner is welkom bij alles wat wij doen om vanuit onze professie het nieuwe leven de best mogelijke start te geven.

Indien u in Bronovo wilt bevallen, dan kunt u uw wens kenbaar maken aan uw verloskundige. U hoeft zich dus niet van te voren in te schrijven om te komen bevallen, maar u moet zich wel inschrijven als patiënt.

Verloskamers

De verloskamers in Bronovo zijn voorzien van de modernste apparatuur.  Op de verloskamers werken gespecialiseerde verpleegkundigen en verpleegkundigen in opleiding hiervoor. Zij werken samen met verloskundigen, gynaecologen, arts-assistenten, co-assistenten en verloskundigen in opleiding.

Verblijven in het ziekenhuis

Verblijven moeder en kind na de bevalling enige tijd in het ziekenhuis, dan kunnen zij ervan op aan dat al onze kennis en kunde ter beschikking staat.

  • Kraam-zwangerenafdeling Amalia
    Deze afdeling biedt gezinsgerichte zorg met veel aandacht voor verzorging van de baby als voorbereiding op de thuissituatie. Er zijn 1-persoons (16) en 2-persoons (2) kraamstudio’s.
  • Kinderafdeling Willem-Alexander
    Op deze afdeling worden kinderen van 0 tot 17 jaar opgenomen. Daarnaast is de afdeling voor kraamvrouwen die in ons ziekenhuis zijn bevallen van een baby die op de kinderafdeling is opgenomen. De afdeling heeft een couveusekamer en verschillende kamers voor zuigelingen, peuters, kleuters, tieners en de kraamvrouwen. Voor de kinderen is er een speelkamer.
  • Polikliniek Kindergeneeskunde
  • Polikliniek Gynaecologie en Obstetrie.

Na de bevalling

Ook nazorg is ons toevertrouwd. Wanneer u borstvoeding geeft kunt u rekenen op professionele begeleiding door de verpleegkundigen. De afdeling werkt met een borstvoedingsprotocol.

Advies over borstvoeding

Onze lactatiekundigen mw. M. Elling en mw. L. von Franquemont zijn op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 15.30 uur aanwezig. Zij kunnen adviseren over borstvoeding en vragen beantwoorden. Artsen, verpleegkundigen en ook de ouders kunnen een consult aanvragen.

Contact opnemen met de lactatiekundigen kan:

De Geboortekliniek Den Haag

Bronovo is samen met MCH deelnemer in de Geboortekliniek Den Haag. In Bronovo biedt de Geboortekliniek verblijfkamers met een huiselijke omgeving en rustige sfeer. Natuurlijk staat het team van de Geboortekliniek 24 uur per dag klaar voor moeder en kind met persoonlijke en deskundige begeleiding. En, met extra’s als massage tijdens de zwangerschap en ontspannende aromatherapie tijdens de bevalling.

Meer over de Geboortekliniek op www.geboortekliniek.nl.

Aflevering 1: de afdeling gyneacologie en obstetrie

Aflevering 2: de bevalling