Patiëntenportaal - Online afspraak maken

Online afspraken maken niet meer mogelijk via mijnbronovo.nl!

Vanaf begin juli zijn wij overgestapt op een nieuw ziekenhuis informatie systeem. Gevolg hiervan is dat het niet meer mogelijk is om via mijnbronovo.nl online afspraken te kunnen maken.
Samen met het MCH maken wij nu gebruik van een nieuw systeem. Om daar gebruik van te kunnen maken, moet u een nieuw account aanvragen.

Hieronder leest u meer informatie over het nieuwe systeem en het aanvragen van een nieuw account.

Online afspraak maken

In het MCH-Bronovo is het mogelijk om online via de computer een afspraak te maken of wijzigen. Een online afspraak is ook online te wijzigen of te annuleren.

Het maken van een online afspraak gebeurt via een beveiligde verbinding. Om gebruik te maken van 'online afspraken maken' heeft u een computer nodig met internetverbinding en een e-mailadres. U ontvangt namelijk uw activicatiecode via de mail.

Inloggen met DigiD

De veiligste manier om in te loggen is om dit met uw DigiD te doen. DigiD staat voor digitale identiteit en is een unieke code die gekoppeld is aan uw burgerservicenummer (BSN). U kunt zich met DigiD online legitimeren. De overheid garandeert dat uw DigiD niet door iemand anders gebruikt kan worden. Als u nog geen DigiD heeft, kunt u deze aanvragen via de website van de overheid: www.digid.nl.

De veiligste manier om in te loggen is met DigiD met een sms-functie. Heeft u wel een DigiD, maar nog niet één met een sms-functie? Op de website www.digid.nl kunt uw DigiD-gegevens bekijken en uitbreiden.

Inloggen met ZorgDomein-nummer

Als uw huisarts u naar MCH-Bronovo verwijst, kan hij dit digitaal doen via het ZorgDomein. U krijgt hierbij van de huisarts een ZorgDomein-nummer (ZD-nummer). Met dit ZD-nummer kunt u inloggen op het patiëntenportaal en online uw eerste afspraak maken. U kunt inloggen met ZD-nummer via onderstaande link. Op het inlogscherm vult u uw ZD-nummer, geboortedatum en geslacht in.

Inloggen met ZD-nummer

Inloggen met patiëntnummer

Als u of uw kind geen BSN heeft kunt u niet met een DigiD inloggen maar wel met het patiëntnummer. Om dit te kunnen doen, heeft u een webaccount bij MCH-Bonovo nodig. Als u nog geen webaccount heeft kunt u dit aanvragen. U gaat hiervoor naar het Inschrijfbureau. Voor het aanvragen heeft u uw legitimatiebewijs nodig. Als uw webaccount geactiveerd is, kunt u inloggen met patiëntnummer en wachtwoord. U kunt inloggen met uw patiëntnummer op het patiëntenportaal via onderstaande link.

Inloggen met patiëntnummer en wachtwoord

Binnen 24 uur afzeggen

Wanneer u uw gemaakte afspraak wilt afzeggen of verplaatsen, doe dit uiterlijk 24 uur voor uw afspraak.

Vanaf 1 september 2010 ontvangen patiënten van MCH-Bronovo die zich niet hebben afgemeld voor een afspraak of te laat hebben afgemeld een factuur van € 45,-. Dit bedrag is niet kostendekkend maar zorgt wel dat patiënten zich beter bewust zijn van hun gemaakte afspraak.