U wordt opgenomen in Bronovo? Wij vangen u op en begeleiden u met zorg, want een opname geeft al genoeg spanning. 

Bij uw opname heet de verpleegkundige u welkom zal u wegwijs maken op de verpleegafdeling. In de loop van de dag komt de hotelservicemedewerker bij u langs om u uitleg te geven over de faciliteiten die u kunt gebruiken tijdens uw opname. 

De opnamedatum

In de meeste gevallen krijgt u van de polikliniek een datum voor de opname en operatie, anders krijgt u telefonisch bericht van Opname- en Transferbureau (OTB).

Als er met u een nuchtere opname of dagbehandeling is afgesproken, kunt u een werkdag voor de geplande operatie tussen 14.00 uur en 16.00 uur contact opnemen met Bureau Opname om te informeren naar de opnametijd op de afdeling.

Ook voor andere algemene vragen over de opname kunt u contact opnemen met Bureau Opname. Dit kan tussen 08.00 uur en 12.30 uur en van 13.30 uur tot 16.30 uur op  088 979 46 82.

De dag van de opname

U meldt zich op de afgesproken tijd in de Ontvangsthal aan de centrale desk. Een gastvrouw van de UVV brengt u naar de verpleegafdeling.

Op de dag van uw opname vindt er een opnamegesprek plaats, waarin u vragen worden gesteld die van belang kunnen zijn voor het ziekenhuis. Bijvoorbeeld of u medicijnen gebruikt, een dieet volgt, allergisch voor iets bent, enz. Soms heeft dit gesprek al plaatsgevonden op de Anesthesiologie-Pre-operatieve polikliniek.

Wat neemt u mee bij opname?

Het is belangrijk dat u de volgende zaken bij u heeft:

 • Uw Patiëntenpas, uw verzekeringspapieren en uw geldige legitimatiebewijs.
 • Alle medicijnen die u gebruikt in de originele verpakking. Tijdens uw opname krijgt u medicijnen van de ziekenhuisapotheek. Soms zien de geneesmiddelen van het ziekenhuis er qua vorm en kleur anders uit. De werking is echter hetzelfde.
 • Uw dieetvoorschriften.
 • Toiletartikelen (geen washandjes en handdoeken), nachtkleding, ondergoed, pantoffels/slippers, kamerjas, boek, tijdschriften en eventueel uw leesbril en wat kleingeld.
 • Als u diabetespatiënt bent, wilt u dan uw eigen meetapparatuur en insuline meenemen, ook als u tijdens uw ziekenhuisverblijf niet zelf wilt of kunt meten en spuiten?

Wat u beter niet kunt meenemen:

 • Sieraden en grote geldbedragen kunt u beter niet meenemen. In geval van diefstal, verlies of beschadiging van uw persoonlijke eigendommen is het ziekenhuis in principe niet aansprakelijk.
 • Wij raden u aan knellende sieraden zoals ringen en armbanden thuis te laten of vóór de operatie af te doen en op te bergen in uw garderobekast met muntslot. Zij kunnen tijdens de narcose de bloedsomloop belemmeren. In dat geval is men genoodzaakt de ring of armband door te knippen. Het ziekenhuis is niet aansprakelijk voor de schade en de reparatiekosten.

Voor de operatie: het pre-operatief onderzoek

Het Pre-operatief onderzoek vindt voor operatie plaats. U bezoekt daarvoor de Pre-operatieve Polikliniek op de 3e etage. Daar heeft u een gesprek met een anesthesioloog om te bepalen welke vorm van anesthesie voor u het meest geschikt is. Ook onderzoekt hij uw gezondheidstoestand en krijgt u instructies voor een goede voorbereiding op de operatie of het onderzoek.

Uw contactpersoon

Graag horen wij bij uw opname wie er uit uw omgeving (familie, kennis) als contactpersoon optreedt voor het ziekenhuis (en voor de overige familie en kennissen). Wilt u zijn of haar naam, adres en telefoonnummer aan de verpleegafdeling doorgeven op de dag dat u zich meldt voor opname?

Bijzondere documenten

Wanneer u beschikt over bijvoorbeeld een schriftelijke wilsverklaring (levenstestament) of geregistreerd staat in het Donorregister, wilt u dit dan doorgeven aan uw behandelend specialist en/of aan de verpleegkundige? Wilt u ook uw contactpersoon hierover inlichten?

Goed om te weten

 • Kamerindeling
  De verpleegafdeling heeft vaak meerdere één-, twee-, drie- en vierpersoonskamers, met voor iedere patiënt een eigen garderobekast met muntslot. Wanneer u twee euro in het slot plaatst, kunt u de kast afsluiten. Bij opening van de kast krijgt u uw twee euro weer terug en bij sluiting dient u de munt weer in het slot te plaatsen. De indeling van de kamers is afhankelijk van de zorg die u nodig heeft. Het onderscheid in kamers heeft niets te maken met de kwaliteit van de zorg en de behandeling, maar heeft alleen betrekking op het aantal personen dat op de kamer is ondergebracht.
 • Gemengd verplegen
  In ons ziekenhuis komt het voor dat mannen en vrouwen op één kamer liggen en 'gemengd verpleegd' worden om efficiënter gebruik te maken van de bedden. Dit heeft weer een gunstig effect op de wachtlijst. Als u principiële bezwaren heeft tegen gemengd verplegen, kunt u dit bij Bureau Opname kenbaar maken. Er wordt hiermee dan zoveel mogelijk rekening gehouden.
 • Comfort Service
  Bronovo vindt persoonlijke aandacht net zo belangrijk als medische aandacht. Dit ziet u terug in onze standaardzorg, maar u hebt ook de mogelijkheid om voor extra's te kiezen. Comfort Service is de verzamelnaam voor betaalde diensten die uw verblijf en thuiskomst prettiger kunnen maken.
 • Bloemen
  Wilt u bloemen laten bezorgen om iemand op te fleuren? Dat kan uiteraard via de Bronovo webshop
  Let op: op de Intensive Care zijn bloemen niet toegestaan.