Naast patiëntenzorg en opleiding is klinisch wetenschappelijk onderzoek de derde pijler van een topklinisch ziekenhuis. Dankzij de aantallen patiënten die hier behandeld worden, zijn topklinische ziekenhuizen een belangrijke bron van informatie. Voor kleinschalig klinisch onderzoek, maar ook voor grotere vervolgstudies samen met andere, academische ziekenhuizen. Dat onderzoek kan – altijd in overleg met de patiënt – onderdeel zijn van de reguliere behandeling. Klinisch onderzoek kan ook bestaan uit het verzamelen van gegevens uit de status of het hergebruik van lichamelijk restmateriaal. Lees meer over de rechten en plichten bij wetenschappelijk onderzoek.

Al het klinisch wetenschappelijk onderzoek dat uitgevoerd wordt in MCH-Bronovo, is beoordeeld door een medisch ethische toetsingscommissie. Daarnaast adviseert de Wetenschapscommissie aan de raad van bestuur over de lokale uitvoerbaarheid.

Sinds 2012 geeft het MCH-Bronovo jaarlijks een overzicht uit van de hoogtepunten van het wetenschappelijk onderzoek in MCH-Bronovo, gecombineerd met achtergrondinformatie.

Hoogtepunten wetenschappelijk onderzoek

Ook in 2016 gaf MCH-Bronovo een special van het personeelsmagazine uit met als thema wetenschap in MCH-Bronovo. Hierin komen de hoogtepunten van het wetenschappelijk onderzoek in MCH-Bronovo uit 2015 en het eerste kwartaal van 2016 aan bod.

In deze uitgave onder meer:voorkant_wetenschap2016.jpg

  • Poep doet goed: De eerste fecesbank in Europa
  • Nieuw datamanagementsysteem
  • Reduce-IT. AMR101 of placebo
  • Belangrijke dienende rol. Onderzoek en apotheek

 

WetenschapsKICK 2016  (pdf, 2,1 MB)

 

Overzicht van wetenschappelijke publicaties

De MCH-Bronovowetenschappers publiceerden meer dan er in de Wetenschapskick behandeld kon worden. Hier vindt u een overzicht met alle artikelen die in 2015 in PubMed zijn opgenomen op een rij. Met vragen over deze lijst kunt u contact opnemen met de medische bibliotheek.

publicaties2016_voorkant.jpg

 

 

MCH-Bronovo publicaties 2015  (pdf, 1,5 MB)

 

 

 

 

 

Archief

wkick_2015_voorpagina.jpg

 

 

 

     WetenschapsKICK 2015  (pdf, 3 MB)

 

 

 

 

cover_mch_bronovo_lijst_publicaties_2014_1.jpg

 

 

 

       MCH-Bronovo publicaties 2014 (pdf, 1,5 MB)