uploads/titelfoto/over_bronovo.jpg

Expertise

MCH-Bronovo heeft bijzondere expertise in:

  • acute zorg;
  • oncologie;
  • infectieziekten;
  • geboortezorg;
  • ouderengeneeskunde.

Acute zorg

MCH-Bronovo is gespecialiseerd in

  • traumazorg (mono- en polytrauma’s);
  • neurovasculaire zorg (hersenbloedingen en herseninfarcten);
  • acute neurochirurgische zorg (hersenbloedingen en hersenschedelletsel);
  • acute heelkunde (vaatchirurgie en buikchirurgie).


Patiënten komen zelf, op verwijzing van andere ziekenhuizen of rechtstreeks via de ambulancediensten. In MCH Westeinde komt meer dan de helft van de opgenomen patiënten binnen via de Spoedeisende Hulp (SEH).

Oncologie

Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en MCH-Bronovo werken samen om de zorg voor de patiënten met kanker in de Leids-Haagse regio beter en toegankelijker te maken. Voor elke kankersoort werkt één gespecialiseerd team van artsen en verpleegkundigen vanuit beide locaties aan de beste behandeling voor iedere patiënt. Patiënten beslissen mee over hun eigen behandeling en worden actief betrokken bij klinisch wetenschappelijk onderzoek. Zo bieden beide ziekenhuizen excellente zorg dichtbij de patiënt. De samenwerking is belangrijk voor patiëntgericht wetenschappelijk onderzoek. Hierdoor kunnen de nieuwste behandelingen en wetenschappelijke inzichten voor patiënten sneller toegankelijk worden gemaakt.

Infectieziekten

De infectieziekten waarmee MCH-Bronovo te maken heeft, zijn onder andere HIV, hepatitis, TBC, SOA en in toenemende mate infecties met multiresistente problematiek. De laatste jaren hebben wij meer medisch specialisten aangetrokken met specifieke kennis en kunde op dit gebied. MCH-Bronovo onderscheidt zich hierin ten opzichte van andere ziekenhuizen in de regio. Om deze redenen kiezen wij infectieziekten als speerpunt.

Geboortezorg

MCH-Bronovo biedt uitstekende begeleiding bij zwanger worden, zwangerschap, bevallen en de kraamtijd. Naast de gewone controles bieden we tussentijdse spreekuren waarbij de aanstaande ouder(s) naar het hartje kunnen luisteren. Onze gynaecologen hebben zeer ruime ervaring in alle soorten bevallingen, waaronder de gezinsvriendelijke keizersnee. Op de locaties Westeinde en Bronovo zijn ruime en lichte verlos- en verblijfkamers. Er is ruime keuze in pijnverlichting en baringsmethoden. Ter ontspanning bieden we in samenwerking met de Geboortekliniek (ook na de bevalling) 24-uurs (kraam)zorg, massages en aromatherapie aan.

Ouderenzorg

Rondom de oudere patiënt biedt MCH-Bronovo zorg met de liefdevolle aandacht van vroeger met de kwaliteit en mogelijkheden van nu. Dat doen we onder meer in ons multidisciplinair Behandeladviescentrum Ouderengeneeskunde.

Daar werken medisch specialisten onder leiding van een internist ouderengeneeskunde samen voor de beste resultaten. Deze aanpak is zeer succesvol bij hartziekten, oncologie, val- en fractuurpreventie, geheugen, angst- en stemmingsstoornissen.