U bevindt zich hier: Bronovo / Werk en opleiding / Opleidingen / Longfunctieanalist

Opleidingen

Longfunctieanalist

Het beroep
Als longfunctieanalist werk je op de afdeling Longfunctie van het ziekenhuis. Je doet zelfstandig onderzoek naar het functioneren van de longen met behulp van geavanceerde computergestuurde apparatuur. In deze opleiding vind je je weg in het hoe en waarom van verschillende onderzoeksmethoden. Je ontdekt alles over het meest geavanceerde technisch wonder dat er is: het menselijk lichaam. En dan met name natuurlijk de werking van longen en luchtwegen. Maar vooral ook leer je omgaan met mensen, met hun vragen en hun spanning.

De opleiding
De opleiding tot longfunctieanalist is een HBO-opleiding en duurt 4 jaar bij een aanstelling van 75% en een studielast van 10-15 uur per week. De opleiding is een combinatie van werken en leren. Je leert terwijl je werkt in het ziekenhuis, studeert schriftelijk aan de LOI Hogeschool en gaat circa 11 dagen per jaar naar de LOI Hogeschool om het schriftelijk studiemateriaal nader toegelicht te krijgen. De opleiding wordt volledig vergoed door het ziekenhuis en je werk wordt gesalarieerd volgens de CAO Ziekenhuizen.
Je hebt toegang tot de opleiding als je in het bezit bent van minimaal een HAVO diploma (profiel Natuur en Techniek of Natuur en Gezondheid) of een diploma van een gelijkwaardige opleiding.

Solliciteren
Kijk bij 'Vacatures' leer-werktrajecten of er opleidingsplaatsen longfunctieanalist vacant zijn.  

Meer informatie?
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Mw. H. Stuiver, unithoofd polikliniek Longziekten en Medische psychologie, telefoon 070 - 310 20 37.