U bevindt zich hier: Home / Bronovo / Patiënten en bezoekers / Specialismen en afdelingen

Verpleegafdeling Henriëtte

Locatie
Verpleegafdeling Henriëtte bevindt zich op de 3de etage, route 33.

Telefoon
Verpleegafdeling Henriëtte is telefonisch te bereiken op 070 - 312 40 34. 

Verpleegafdeling Henriëtte
Het unithoofd van de verpleegafdeling Henriëtte is mw. A. van der Wijden.
Op verpleegafdeling Henriëtte worden patiënten opgenomen voor de volgende specialismen: Chirurgie, Orthopedie, Urologie en Plastische chirurgie.

Patiënten van de Chirurgie bevinden zich aan de linkerzijde van de afdeling én patiënten van de Orthopedie, Urologie en Plastische chirurgie aan de rechterzijde van de afdeling.

Op de afdeling wordt nauw samengewerkt in een multidisciplinair verband. Naast artsen, verpleegkundigen, leerlingverpleegkundigen en stagiaires zijn ook andere zorgprofessionals op de afdeling actief zijn, zoals verpleegkundig specialisten, fysiotherapeuten, diëtisten, maatschappelijk werkers, medewerkers van het Transfer bureau, hotelservicemedewerkers, laboranten en voedingsassistenten.

Bezoektijden
De bezoektijden zijn dagelijks van 15.30 - 16.30 uur en van 18.30 - 19.30 uur. In het weekend is er een extra ochtend bezoekuur van 11.00 - 12.00 uur. Het is van belang dat u zich aan de bezoektijden houdt. Er mogen maximaal twee bezoekers bij het bed zitten. Bezoek buiten de bezoektijden is alleen toegestaan na overleg met de verpleging.

Verpleegkundige informatie
Voor het verkrijgen van telefonische inlichtingen over de patiënt is de afdeling dag en nacht bereikbaar via 070 – 312 40 34. Om te voorkomen dat inlichtingen niet worden verstrekt aan derden en om het aantal telefoontjes beperken, wordt iedere patiënt verzocht liefst twee contactpersonen aan te wijzen. Alleen deze personen krijgen telefonische informatie van ons. Van hen wordt verwacht dat zij de verdere familie en vrienden op de hoogte houden. Omdat wij tussen 7.30 - 10.30 uur het meest intensief bezig zijn met de dagelijkse verzorging van de patiënten, verzoeken wij u om na 10.00 uur te bellen voor informatie. Wilt u weten hoe de nacht is geweest belt u dan tussen 7.30 - 8.00 uur.

Afspraak maken voor medische informatie
Wilt u een afspraak met de arts-assistent, verpleegkundig specialisten of specialist voor medische informatie, dan kunt u bellen tussen 8.00 en 9.00 uur. De secretaresse kan dan een afspraak voor u maken of u in contact brengen met de juiste persoon

Vrijheidsbeperkende maatregelen (VBI)
Het kan zijn dat patiënten onrustig en/of verward zijn. Soms proberen zij daardoor medische hulpmiddelen te verwijderen of bijvoorbeeld uit bed te klimmen. Om deze ongewenste gebeurtenissen te voorkomen, kan de arts bepalen dat vrijheidsbeperkende interventies nodig zijn. Interventies kunnen onder andere zijn: rustgevende medicatie, het omdoen van een ontrustband en polsbanden. Indien mogelijk wordt (vooraf) de noodzaak en de aard van de maatregel met de patiënt en/of de familie overlegd. Meer informatie hierover is te vinden in de patiëntenfolder ‘Vrijheidsbeperkende interventies’.

Patiëntenvoorlichting
Van veel onderzoeken en behandelingen zijn patiëntenfolders beschikbaar. Deze zijn bedoeld als een aanvulling op het gesprek met  de behandelaar. Deze folders worden soms meteen meegegeven tijdens het gesprek. Daarnaast zijn meeste folders ook verkrijgbaar in het folderrek op  de verpleegafdeling  (rechterzijde tegenover de zusterpost) en bij Bureau Patiëntenvoorlichting in de Centrale hal van het ziekenhuis.

Opnameinformatie
Handige informatie over de opname.